Aikido

Wat is Aikido?
Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden.

Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Meer informatie op: www.natuurlijkaikido.nl

Ervaring Aikido leraar in Rakushinkan
Martijn van Hemmen (7e dan Aikido Yuishinkai) heeft sinds 1995 les gehad van Will Stoelman sensei, en volgde vele seminars van Kenjiro Yoshigasaki sensei.

Sinds 2004 is Koretoshi Maruyama sensei, de oprichter van Aikido Yuishinkai, de leraar van Martijn.

Sinds 2007 traint hij jaarlijks in Japan bij Maruyama sensei en Okajima sensei.

Sinds 2002 is hij de Hoofd Instructeur bij de Aikido Yuishinkai vereniging Alkmaar.

Op 11 januari 2016 heeft Maruyama sensei hem tot Chief Instructor van Aikido Yuishinkai Nederland benoemd en per 1 februari 2016 ook als Aikido Yuishinkai Internationaal Instructeur.

Op verzoek verzorgt Martijn ook privé Aikido lessen en coaching in Rakushinkan dojo.
Aikido Alkmaar Yuishinkai